18 Mayıs 2015 Pazartesi

Tırnak bakımım ve Flamingo Nail Art' ım


Merhabalar canlar, 
Hafta sonu için yazmayı planladığım ve yapacağım nail art videolarım kendimi hasta hissetmem sebebiyle yalan oldu:( Hava değişikliğinden midir bilemiyorum artık, tüm planlarım aksadı, ıpfı ıpfı...
Neyse modumuzu düşürmeyelim. Günün konusu en çok sorulanlardan, tırnak bakımım. Ek olarak çok beğenilen flamingo nail art fotoğraflarım ve yapılış videoları bize eşlik edecek.




Tırnaklarım için sanılanın aksine çok özel bir bakım yapmıyorum. Hiç manikür yaptırmadım, manikür yaptırmayı tercih etmedim diyelim. Yaptırmayı da düşünmüyorum ,tercih meselesi, maniküre bağımlı ellerim olsun istemiyorum, mevcut görüntü de beni yeterince tatmin ediyor. Tanıyanlar bilir kuaföre gitmeyi de sevmem, bunun da etkisi var:)) Uyguladığım birkaç basit formül var. Bunları sizlerle paylaşmak istedim.




1- Banyodan sonra yumuşayan tırnak etlerimi geriye itiyorum. Bu tırnak etlerimin, manikür yapılmış gibi biraz daha geride durmasını, tırnaklarımın ön plana çıkmasını sağlıyor. 

2-Ayrıca yumuşaması için de vazelin uyguluyorum. Özellikle gül kokulu Gabrini ve kakao kokulu Vaseline marka vazelinleri öneririm. Seçeceğiniz zevkinize uygun herhangi bir vazelin de olur. Tırnak bakımımın vazgeçilmezi eşittir vazelin.

3-El kremi olarak yağlı his bırakmayan el kremlerini tercih ediyorum. Essence ve Hobby şuan için kullandığım el kremlerim, bir de Madame coco' dan aldığım keratin içerikli mini el kremimi seviyorum. Keratinin faydaları ve iyileştirici özelliği malum, uygun fiyatlı çanta kremim olur kendisi. Madame coco'da kasa yanında gördüğünüzde alın birkaç tane, ben amber ve orkide kokuluyu tercih ettim. Sanırım bir de gül kokulusu var. Hala tam anlamıyla istediğim gibi bir el kremi bulduğum da söylenemez ama:) Önerilere açığım canlar:) 

4-Gratis'ler de bulabileceğiniz Nk kozmetiğin tırnak bakım ürünlerini çok seviyorum. Vazgeçilmez bakım ürünlerim. Tırnak sertleştiren, kırılmaları önleyen kalsiyum bakım, sarımsaklı bakım ve parlaklık sağlayan blue diamond en sevdiklerim. Üstelik 3,5 lira gibi uygun rakamlarla bulabileceğiniz çok çeşidi olan tırnak bakım ürünleri sunan bir marka. 

5-El tırnaklarımı sadece törpü ile kısaltıyorum. Şekil verirken özel bir çaba harcamıyorum, kendi şekli doğal hali küt. 

6- Son olarak kullanılan atılacak limonlar ile ellerimi ovuyorum. Veee tek kullanımlık el maskelerini zaman zaman kullanıyorum.

Eldivenli nemlendirme maskelerinin yanı sıra, su içine uygulanan tek kullanımlık maskeleri de kullanıyorum.

7-Yaşım gereği, ellerim için anti-age ürünler henüz kullanmıyorum. İlerleyen yaşlarda yaşımızı en çok belli eden ve edecek olan minnak ellerim için yaşlanma karşıtı ürünleri de bakım periyoduma eklemeyi planlıyorum.

Umarım kendim deneye yanıla, okuyarak bulduğum uyguladığım formüllerim sizlere de yardımcı olur. Bakım için öyle çok maliyetli ürünlere gerek yok. Kendi formüllerimizi geliştirebiliriz.



Sevgiler...

8 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ne güzel yalnız değilmişim o zaman:))) Sevgiler...

      Sil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş :) bende zaten etlerimi kesmeye başladığımdan pişmanım en güzelini yapıyorsun tatlım :)
    madamoje.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, ben de maniküre bağımlı olmaktan çok korkuyordum, alternatif yollar buldum:)

      Sil
  3. bende bloğa beklerim canım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...