16 Haziran 2015 Salı

Le Petit Marseillais Duş Jelleri

Merhabalar,

Henüz 1 ayını dolduran bloguma yeterli zamanı ayıramadığımın farkındayım. Malum düğün dernek hazırlıkları:)) Koşuşturmam biter bitmez kozmetik deneyimlerim, alışverişlerim ve moda yazılarımla burada olacağım. 

Le Petit Marseillais duş jellerini bir de benden dinleyin istedim. Öncelikle piyasaya yeni katılan bir marka olması açısından şüpheli yaklaşarak markayı araştırdım. Ahh benim mükemmeliyetçi yapım:) 

Le Petit Marseillais, 1986'da geleneksel Marsilya sabunu üreterek başlamış.Le Petit Marseillais “Küçük Marsilyalı” anlamına geliyor.Zaman içinde  geleneksel katı sabunun haricinde banyo ve duş jelleri, sıvı sabunlar, vücut bakım ürünleri de üretmeye başlamış. Bir Fransız markası olan firmanın vurguladığı slogan "Akdeniz doğallığı" ve temiz içerik.



Peki bakalım, doğallığı vurgulayan firmanın içeriği nasıl? Firmanın tanıtım metni şöyle ki;

  • Le Petit Marseillais duş jelleri paraben içermiyor.

  • Le Petit Marseillais kremli duş jelleri renklendirici boya içermiyor. Le Petit Marseillais içeriklerini ve aromalarını gerçek özlerden ve doğal bileşenlerden alır. Hiç biri esansiyel değildir.

  • Le Petit Marseillais duş jelleri canlandırıcı kokusu ise cildi tazeler. Cildi kurutmaz, yoğun köpüğü ile cildi nemlendirir ve kremli formülü ile cildi besler.

  • Lavanta, badem, şeftali, bal, süt, portakal çiçeği, gelincik gibi pek çok doğal bileşeni tam da mevsiminde, geleneksel yöntemlerle elle toplar. Örneğin; Fransanın Provence bölgesinin meşhur lavanta tarlaları vardır. Bu lavantalardan çiçeksi aroması ile çok lezzetli bir bal elde edilir. İşte Le Petit Marseillais Lavanta Balı Duş Jeli’nin içeriğindeki bu gerçek bal, toplam 400 arı kovanına sahip küçük bir çiftlikten elle hasat sonucunda elde edilir.

  • Le Petit Marseillais Fransa’nın en “yeşil” markası seçilmiştir. Doğaya katkıyı ve saygıyı öncelik haline getirmiş olan marka işte bu yüzden tüm içeriklerini geleneksel yöntemlerle toplar, kendi kaynaklarına zarar vermez.

  • Doğaya saygıyı formülasyonu dışında paketlerinde de sürdüren Le Petit Marseillais’nin ambalajlarının hepsi geri dönüşüme uygunken, aynı zamanda bazı ambalajları geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilmiştir.


Gelelim benim yorumlarıma, öncelikle duş jellerinin kokuları cezbedici. Tatlı kokulardan hoşlandığım için Vanilya Sütü ve Tatlı Badem Sütü kokularını tercih ettim. Çiçek ve meyve kokuları da çok güzel. Duş jeli gibi kimyasalı bol bir grup içerisinde markanın temiz içerik vurgusu denemeye değer bir vaat diyorum.

 Özellikle kozmetik marketlerden (gratis, watsons) 2 al 1 öde kampanyaları ile diğerleriyle aynı fiyata geldiğini söylemeliyim. Duş jellerinin kokuları konusunda kalıcılık beklemediğim için bu konuda yorum yapmayacağım. Günümüzde Edt parfümlerin bile kalıcılıkları sınırlıyken, duş jellerinden üstün koku kalıcılığı beklemek bence ütopik olur.

Misss kokulu kalın....

Sevgiler...


1 yorum:

  1. Kesinlikle canım, Fransızca olunca senkronize söylem kulağa hoş gelse de, telaffuzu zor:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...