23 Haziran 2017 Cuma

#Bitenler -1

Herkese Merhabalar,

Yoğun iş tempom nedeniyle ihmal etmiştim buraları telafiye geldim. Kullandığım ürünleri tek tek detaylı ele almanın yanı sıra böyle "bitenler" başlığı altında da kısa kısa bahsetmeye karar  verdim. Birçok ürün bitirdim bu ay, beğendiklerimi yedekledim bile haydi başlayalım.


*Schwarzkopf Gliss Magnificent Strength Şampuan;

Geçtiğimiz aylarda Elle beauty box kutusu satın almıştım, beni takip edenlerin hatırlayacağı üzere bu şampuan da o kutudan çıktı. Açık konuşmak gerekirse bugüne kadar hiçbir Gliss şampuanı beğenerek kullanmamıştım; ancak çift fazlı şu sıvı saç kremlerinden sarı renkte olanından (oil nutritive) 7-8 şişe rahat bititmişimdir çok seviyorum. Her markanın her ürünü başarılı olamayabilire en güzel örnek bu sanırım.

 Gelelim bu şampuana; zayıf ve çabuk kırılan saçları güçlendirmeye yönelik bir ürün, çok beklentim yoktu önceki deneyimlerimden dolayı. Ancak beni fazlasıyla şaşırttığını söyleyebilirim. 
Öncelikle kokusu çok güzel, sıvılaştırılmış keratin içeriyor. Saçları boyalı olanlar bilir, kremsiz saçı yumuşatmak mümkün değildir; ama bu şampuanı kullandığımda kremsiz de saçlarımı yumuşattığını fark ettim. 
İçeriğinde 3 protein kombinasyonu var, saçlarımı güzel yumuşattı, parlaklık verdi, temizlik hissi köpürmesi güzel ve kokusu muazzam güzel. Bu boş şişe çöpe giderken yenisini aldım bile, ilerleyen zamanlarda bu serinin maske ve sıvı saç kremini de mutlaka alıp deneyeceğim.


*Batiste Kuru Şampuan Tropical;

Batiste en sevdiğim kuru şampuan markası, öyle ki başka marka kuru şampuan alıp macera aramıyorum artık. Daha önce de bloguma yazmıştım. (tık tık...) Benim gibi yağlı saçlara sahipseniz ki en kaliteli saç tipi yağlı saçlardır, bu yağ saçları beslediği için saç hızlı uzar, güçlüdür. 

Ama günlük hayatta saçlarımı yıkayıp sadece o gün kullanabiliyorum sonrasında yağlanıp ağırlaşıyor diyorsanız kuru şampuanlar tam size göre. Bildiğimiz üzere saçlarımızı sık yıkamak da sağlıklı değil, böyle durumlarda elim Batiste'ye gidiyor. Saç diplerime iki fıs sıkıp elimle masaj yapıyorum, taaa da yağlı görünüm gidiyor. Birçok çeşidini kullandım hatta şu an floral kokulusunu deniyorum; bu bitirdiğim tropical de çok güzel fresh bir meyve kokusuna sahip, sevdim. Her indirimde yedeklediğim bir ürün Batiste kuru şampuan. Yenisi alındı bile.


*Biopoint Full Nutritive Şampuan;

Beliz kozmetiğin gönderdiği bir şampuandı biopoint, sonrasında Gratis, Rossmann gibi kozmetik marketlerde sıkça denk geldim. Hatta zaman zaman indirimlere de giriyor. Küçük ambalajıyla hızla bitirdiğim bir şampuan oldu, kilitli ağzı sayesinde seyahatlerime de eşlik etti.

 Köpürmesi, kokusu verdiği temizlik hissi güzel ama aman aman bir etki görmedim. Serinin maskesini merak ediyorum, bir de onu deneyeceğim.

*Revox At Kuyruğu Bitkisi Özlü Şampuan:

Amerika'da oldukça popüler at kuruğu şampuanlar, saçı hızlı uzattığı söyleniyor. Ülkemizde ise birkaç markada rastladım bu at kuyruğu şampuanlara, bunlardan biri de Revox. 

İçeriğinde oksijenle arıtılmış su kullanılmış, at kuyruğu bitkisi özü ile saçları hızlı uzatmayı vaat eden 400ml bir şampuan. Normalde benim saçlarım yağlı olduğu için zaten hızlı uzuyor, ama bu hıza olumlu bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Tek sıkıntısı saçları sertleştiriyor, bu yüzden ürünü kremi ile birlikte uygulamanızı ya da herhangi bir kremle bu sorunu çözmenizi tavsiye ederim. Temizlemesi ve köpürmesi güzeldi, rahatsız edici bir kokusu yok. Sevmekle sevmemek arasında kaldığım bir ürün oldu, saçlarımın uzamasına katkı sağladı ancak sertleştirmesini sevmedim. 


*Miniso Yeşil Çaylı Micellar Makyaj Temizleme Suyu;

Daha önce Aloe veralısını bitirmiştim, farklı bir çeşidi olan yeşil çaylısını bitirdim bu kez. 250 ml lik bir ürün Miniso mağazalarında 19.90' a satılıyor. Aloe veralısını da yeşil çaylısını da çok sevdim. Göz makyajını çok güzel çıkarıyor, fresh mis bir kokusu var. 

Siz de benim gibi göz makyajında yağlı his bırakan vıcık vıcık makyaj temizleyicilerini sevmiyorsanız, Miniso'nun bu ürününe bir bakın derim. Disk pamuğa döküp gözümün üstünde bir dakika kadar bekletiyorum, ovalamadan tek hamlede siliyorum, makyaj kalıntısı bitene kadar bu işlemi tekrarlıyorum. Dudak ve ten makyajını da kolayca temizliyor, cildi kurutmuyor. Bittikçe alıyorum çok sevdim. 

*Loreal Micellar Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu Normal/Karma Ciltler için;

Loreal'in beyaz kapaklı eski versiyon makyaj temizleme suyunu da çok seviyordum, hatta bloguma yazmıştım.(tık tık...) Bu yeni versiyon 400ml şişelerden ilk olarak Normal/Karma ciltler için olanı yani mavi kapaklısını bitirdim. Severek kullandım. Makyajımı temizlerken yağlı ürünlerden hoşlanmıyorum bu yüzden micel sular tercihim oluyor. 

Loreal de bu alanda başarılı olanlardan. Gratis'ten oldukça indirimli almıştım, bu indirimde de hassas ciltler için olan pembe kapaklısını aldım. Bittikçe aldıklarımdan, verdiği temizlik hissini seviyorum.


*Parmex Aseton Sümbül;
İndirimde almıştım, çok sık aseton ve oje temizleyici bitirdiğim için böyle büyük şişeleri tercih ediyorum. Kokusu güzel, koyu renklilerde başarılı, çok üstün ve farklı bir performans göremedim. İndirimde gördükçe alırım.

*Rituel de Beauty Siyah Nokta ve Kir Temizleyici Burun Bandı;

Çok severek kullandığım ve kutu kutu bitirdiğim bir ürün. Özellikle duş sonrası gözenekler açıldığında nemli burnunuza uygulayın kuruyana kadar bekleyin ve çekin. Sonuca inanamayacaksınız siyah noktaları mıknatıs gibi çekiyor. 

Düzenli olarak her hafta uyguluyorum, hatta eşimle pazar bakımı yaptığımızda ona da uyguluyorum. Temizlik sonrası açılan gözeneklerinizi tonik uygulayıp sıkılaştırmayı unutmayın ki yeniden siyah noktalar oluşmasın. Kokusu çok hoş değil ama rahatsız da edici değil.Bu arada bu etkili ürünü bim ve tedi mağazalarında 5 liraya bulabilirsiniz. Bittikçe aldıklarımdan, pahalı burun bantlarından hiçbir farkı yok. 


*Golden Rose Longstay Precise Browliner Kaş Kalemi 102;

Bir ucu mikro incelikte 0.9  kalem ucu gibi kaş kalemi, diğer ucu ise kaş fırçası. Asansörlü bir kaş kalemi kolay uygulanıyor, mikro ince ucu sayesinde doğal kaş efekti verebiliyorsunuz, 102 numarası ise turunculuk içermeyen güzel bir küllü kumral. 

Çok severek kullanıyorum 3. yü bitirdim. 11.45 liraya Eve shop' tan indirimli alıyorum, normalde 20 lira civarı. Tek kötü yanı hızlı bitiyor oluşu. Bittikçe aldığım bir diğer favorim olur kendisi deneyin derim.

*Rexona Motion Sense Invisible Black&White Deodorant;

Favori deodorantım olur kendisi; siyah giysilerde beyaz leke, beyaz giysilerde ise sarı leke yapmıyor, uzun süre koruyor. Severek kullanıp sürekli yedeklediğim bir ürün ancak içeriği temiz değil. 

Alüminyum içeriyor, bildiğiniz üzere koltuk altında biriken alüminyumun meme kanserini tetiklediği söyleniyor. Temiz içerikli deororantlardan da güzel sonuç alamadım henüz, arayışlarım devam ediyor. Etkili ve  içeriği temiz bir ürün bulabilirsem kendisi ile vedalaşmayı planlıyorum.


*Loreal Superliner Superstar Eyeliner Kalemi;

Hiç eyeliner çekemeyen birinin bile kolaylıkla uygulayabileceği bir ürün. Fırçası ne kalın ne ince, ne çok esnek ne de çok sert. Tam olması gerektiği gibi. Rengi ise simsiyah. Çok severek kullandım, bu arada farklı eyeliner kalemleri kullansam da kürkçü dükkanıma Loreal'e geri döndüm.

 Eyeliner çekmeyi çok seviyorum, sabah işe giderken yeterli vaktim olmuyor ve artık bu kolaylığa alışınca fırçalı eyelinerlarımla uğraşasım da gelmiyor. Deneyin sonra bana teşekkür edin derim, 2. ürüne geçtim bile ben.

*Rimmel London Wake Me Up Fondöten;

Bu fondötenle ilgili detaylı bir yazı bloguma yazmıştım.(tık tık...) Çok uygun fiyatlı güzel bir ürün, yanılmıyorsam indirimsiz fiyatı 25 lira civarı ki %50 indirime girdiğinde siz düşünün. Orta kapatıcılığa sahip, aydınlık görünüm veren günlük bir fondöten. 

Benim gibi ışıltılı bitişli ten ürünleri seviyorsanız, pompalı şişede pratik, tenle güzel bütünleşen, C vitamini katkılı ve spf 15 güneş korumalı bu fondöteni de seversiniz. Watsons' larda bulabilirsiniz. Bir şişe daha bitirip yedeğimi açtım ben de. Hatta boş şişeyi attığım için yedeğimi fotoğrafladım size.

Bu ay bitirdiğim ürünler bu kadardı. Merak ettiklerinizi bana bu postun altına mesaj yazarak, instagram: @modamla 'dan ya da modamlablog1@gmail.com 'a mail atarak ulaşabilirsiniz.

Sevgiler,
Damla❤

3 yorum:

  1. güzel bir performans miniso'nun toniklerini spreylerini ben de çok seviyorum bir daha gittiğimde bunu da alıp deneyebilirim..

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka dene canım çok seversin❤️

    YanıtlaSil
  3. Canım bütün ürünler çok güzel :) Aralarından denemek istediklerim vardı. Bilgi almam çok iyi oldu. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...