22 Ocak 2017 Pazar

The Balm Meet Matte Hughes Likit Mat Rujlar

Merhabalar Herkese,

Bugün Gratis'lerde bulabileceğiniz The Balm markasının yılbaşı özel koleksiyonu olarak piyasaya sürdüğü mini boy likit mat ruj seti blogumun konuğu. 


Son dönemlerin en popüler makyaj ürünü olan likit mat rujları birçok markada deneyimledim, ama formülasyon olarak en beğendiğim The Balm'ın bu mat rujları oldu.


Yapısı kremsi, köpük bir dokusu var, naneli şeker gibi kokuyor. Sanıyorum içeriğinde de mentol var sürdüğünüzde hafif yanma, geçici dolgunluk ve ferahlık hissi veriyor.


Likit mat rujların genel sorunu dudakları kurutma ve kusurları belli etme konusunda ise bugüne kadar denediklerimlen bir tık daha iyi ama likit mat rujun kurutmayanına da rastlamadım henüz. 

Ancak bu kuruluk hissiyatını minimuma indirmek için mat rujdan önce; dudaklarıma peeling uygulayıp, lip balm ile nemlendiriyorum, rujun altına dudak kalemi uyguluyorum. Bu yöntemler kuruluğu minimuma indiriyor. 


Likit mat rujların sürümü zor, hızla kuruyup sabitlendiği için dudak kalemi ile çerçevelemek gerekiyor. 

The Balm'ın bu likit mat rujlarının en sevdiğim yönü kesinlikle kalıcılığı. Diğer likit mat rujlarda bir şeyler yediğinizde dudağınızın ortasındaki ruj tamamen ya da parça parça kopuyor, siliniyor, kenarlarda kalanlar ise kötü görünüyor. Dolayısıyla bir şeyler yedikçe tazelemek gerekiyor. 

The balm'ın likit mat rujlarında ise bir şey içtiğinizde etkilenmiyor, dişinizi fırçaladığınızda çıkmıyor, yağlı bir şeyler yediğinizde ise ortası silikleşiyor (ombre duruyor) ama tamamen silinip az önce bahsettiğim kadar kötü bir görünüm yaratmıyor.


Bu yılbaşı özel limitli serisinde ise 6 mini ruj bir arada. Bugüne kadar hiçbir rujumu tam bitiremediğimi düşünecek olursak; minik boy tüm renkleri denemek bana daha mantıklı geldi. Tekli olarak 7.4 ml olarak satılan rujlar, minik seride 1.2 ml olarak 6 renk satışa sunuluyor.


6'lı mini sette Charming, Sincere, Committed, Doting, Dedicated, Loyal renkleri yer alıyor. Favorim ise tam boyu da bende olan "Sincere", her makyaja uyabilecek güzel bir kahve nude renk. 


Sevdiğim yönleri;
*Çok kalıcı
*Nane şekeri kokuyor
*Nude renk seçeneği bol

Sevmediğim Yönleri ise;
*Sürümü zor (dudak kalemiyle çerçevelemek lazım)
*Dudakları diğerlerine göre az da olsa kurutuyor
*Alt ve üst dudaklarınızı birbirine değdirdiğinizde yapış bir hissi var.


Ve The Balm likit mat rujların ıslak mendille baskı uygulayarak silinmiş hali de bu:) Oldukça kalıcılar...

Sevgiler,
Damla❤

4 yorum:

  1. ben de aldım ve çok severek kullanıyorum zaten hiç biri yoktu bende çok iyi oldu..

    YanıtlaSil
  2. Fiyati goremedim fiyati kac

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...