19 Şubat 2018 Pazartesi

Procsin Carbon Black Yüz Temizleme Jeli ve Peelingi

Herkese Merhaba,

Günün iki konuğu yine yaklaşık 1 aydır deneyimlediğim, cildimde olumlu etkilerini görüp sizler için yazmaya başladığım Procsin Carbon Black serisinden yüz yıkama jeli ve peelingi.


Procsin Carbon Black Aktif Karbonlu Yüz Temizleme Jeli 150 ml: 
İçeriğindeki aktif karbon ile gözenekleri temizlemeyi, gliserol ile cildi nemlendirmeyi, makyaj ve kirleri temizlemeyi vaat ediyor. Allontoin ile ciltte hücre yenilenmesini hızlandırmayı, Pentavitin ile cildi nemlendirmeyi vaat ediyor. Tüm ciltler için uygun olduğunu belirtmişler.

Gelelim benim deneyimlerime; ürünü 4 hafta boyunca günde bir kez uyguladım. Üzerinde günde 2 kez de kullanılabileceği yazıyor. Ürün siyah jöle kıvamında, disk pamuğa ürünü dökerek cilde uygulanıyor, sonrasında durulanıyor. Jelden biraz daha katı kıvamda bir ürün. Zaman zaman elimle, bazen pamuğa dökerek cildime uyguladım. Siyah rengi suyla buluşunca beyaz köpürüyor. Parmak uçlarımla dairesel hareketler yaparak köpürttüğüm ürünü, sonrasında bol su ile duruladım. Cildimi güzel temizledi, karma cildimde gerginlik hissi oluşturmadı.

Makyajımın üzerine direkt uyguladığımda da güzel sonuç aldım. Tüm makyajımı maskara dahil kusursuz temizledi. Tek ürün kullanayım hem makyajım çıksın, hem cildim temizlensin istiyorsanız bu jeli sevebilirsiniz.  Kullandığım süre boyunca cildime olumsuz hiçbir etkisi olmadı. Kokusu erkek parfümü gibi ama çok yoğun değil; beni rahatsız etmedi, hatta güzel buldum. 
Genel olarak verdiği temizlik hissini ve bol köpürmesini, yumuşak jöle kıvamındaki yapısını sevdim. Kullanmaya severek devam edeceğim. Bence bu ürünü normal, karma ve yağlı ciltler sevecektir.


Procsin Carbon Black Aktif Karbonlu Yüz Peelingi 100 ml:
İçeriğinde yine aktif karbon bulunan; siyah noktaların, lekelerin giderilmesini, gözenekleri arındırmayı ve cilt yüzeyindeki pürüzlerin düzeltilmesini vaat ediyor. Hafif ıslatılmış yüze göz çevresi hariç dairesel hareketlerle haftada 1-2 kez kullanılması öneriliyor. Ürün siyah renkte jel kıvamda, yüz yıkama jeline göre daha akıcı, içerisinde mikro tanecikler var. Kum tanesi gibi hatta daha mikro bu tanecikler cildinizi derinlemesine temizleyerek peeling etkisini sağlıyor. 

Ürünü yüzümü ıslatıp, göz çevrem hariç özellikle T bölgemde dairesel hareketlerle, parmak uçlarımla mikro tanecikleri hissederek haftada 1 uyguladım. Burun çevremdeki tıkalı gözeneklerin yol açtığı siyah noktalar ve çenemdeki pütürlü yüzeye yoğun dairesel hareketler yaparken, yanaklarım gibi sorunsuz ve daha kuru bölgelerde sadece köpürmesini sağladım. Ürün siyah renkte, köpükler ise gri renkte oluşuyor. Taneciklerin mikro olmasını sevdim, iri tanecikli peelingler cildi çizebiliyor. 

Uygulama sonrasında yüzümü bol su ile duruladım, su ile temas edince daha çok köpürüyor. Cildinizin nefes aldığını hissediyorsunuz, cilde ferahlık veriyor. Gerçekten yoğun bir temizlik yapıyor, cildimdeki pütürlü yüzeyleri ilk kullanımda bile azalttı, karma cildimi yormamak adına haftada bir uygulamayı tercih ettim. Uygulama sonrasında cildime tonik uyguladığımda pamuğa hiç kir gelmedi ve tonik sonrası bol nemlendirici uygulamayı ihmal etmedim. 



Bu peeling gerçekten üzerinde yazan derinlemesine temizliğin hakkını veriyor, karma ve yağlı ciltler bu ürünü sevebilir. Siyah nokta, pütürlü yüzey, tıkalı gözenek gibi sorunlara sahip bölgenize ürünü bölgesel olarak haftada bir uygulamanızı öneririm.

Kuruya dönük karma bir cilde sahibim, yanaklarım kuru iken T bölgem (burun, çene, alın) yağlı bir yapıya sahip, her iki ürün de cildimle iyi anlaştı. Ancak peeling gerçekten yoğun temizlik yapıyor, tüm yüze kullanım sonrasında yanaklarımın biraz gerildiğini hissettim. Tüm yüzüm yerine derin temizliğe ihtiyaç duyan T bölgeme haftada bir uygulamayı düşünüyorum, böyle uygulamayı daha çok sevdim. Sonrasında ise tüm yüzümü bol bol nemlendiriyorum. Yüz temizleme jelinin ise tek adımda makyajımı çıkarmasını çok sevdim.

Güzel köpüren, makyajı da temizleyen yüz temizleme jeli arayışında olanlar ve derinlemesine temizlik isteyip etkili bir peeling arayanlar; genç, akne ve siyah nokta sorunu olan ciltler bu ürünleri sevebilir. Hem set olarak hem de tek tek kozmetik marketlerde bulabilirsiniz.

Sevgiler,
Damla❤








2 yorum:

  1. sanırım en çok bu iki ürünü sevdim maskelerle çok anlaşamadım :-))

    YanıtlaSil
  2. Selam sayfamda 2 tane çekiliş var beklerim :)www.kozmetikpsikolojisi.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...