21 Mayıs 2016 Cumartesi

Rimmel London Wake me Up Fondöten

Merhabalar, 

En kısa zamanda deneyip bloguma konuk edeceğimi söylediğim  Rimmel London "Wake me up" fondöten ile ilgili deneyimimi yazacak kadar ürünle haşır neşir oldum artık:)
Öncelikle her zaman aldığım, yedeklediğim Loreal Lumi Maqiue fondötenimi çok sevsem de bazen farklı ürünler de denemek istiyorum. Rimmel standında %40 indirim olması da oldukça cezbediciydi.

Genel anlamda benim beğendiğim fondötenler "glowy look","dewy look" sağlayan o ıslak bitişli, cilde aydınlık bir görünüm veren kategoride oluyor. Keza, Loreal Lumi maqiue de bu familyadan bir fondöten.
Rimmel standındaki tüm fondötenleri denedim ve wake me up ta karar kıldım. Çünkü bileğime uyguladığım anda, ışıltılı, canlı bir görünüm verdiğini fark ettim. Zaten fondötenin adı da buna bir gönderme olmuş "wake me up" tan daha güzel bir isme sahip olamazdı.





Klasik fondöten miktarı olarak 30ml, cam ambalaja, pompalı şişeye sahip; paketleme de ise fondötenin enerjisine ithafen enerjik turuncu seçilmiş, ki en doğru karar bence. Pompalı şişe kullanım kolaylığı sağlıyor, ki genelde böyle ürünler tercih ediyorum ben de.


Kapatıcılık olarak; orta kapatıcılığa sahip, cildinde ciddi kusurlar bulunanların veya yoğun kapatıcılık bekleyenlerin hoşlanacağı bir yapıda değil. Daha çok günlük kullanıma uygun hafif yapıda bir yaz fondöteni diyebiliriz. 

Yüzünüzde ağırlık yapmayan incecik bir yapıda, cildinizi orta düzeyde kapatıyor, rahatsız etmeyen naif bir kokusu var. Renk eşitsizliğini gideriyor, cilde fresh bir görünüm sağlıyor.

Benim cildimdeki tek kusurun renk eşitsizliği olması benim için bu fondötenin kapatıcılığını da yeterli kılıyor. Yoğun kapatıcılık istediğimde ise bir doz Rimmel London Wake me up, yarım doz Loreal Lumi Maqiue ile karıştırarak uyguluyorum ve pudra ile sabitleyerek kullanıyorum.




Ürünün vaatlerine gelirsek; cildi aydınlatmayı, yorgunluk karşıtı ve yeni uyanmış cilt görünümü sağlamayı vaat ediyor. İçerisinde SPF15 var, bu da kış için ideal bir güneş koruması sağlayabilir; ama yaz için yeterli değil. Güneşin kendisini gösterdiği şu günlerde ise çok etkili olmayacaktır, ekstra güneş koruma kremleri ile desteklemekte fayda var.

Kalıcılığına gelirsek, cildimde 6 saat olduğu gibi kaldığını gözlemledim. Günlük ihtiyacı karşılayacak bir süre diye düşünüyorum. Cilt yapınıza göre ciltte kalma süresi de tabi ki değişecektir.

Yine fondötenin performansı kadar beni etkileyen bir diğer yanı, C vitamini içeriyor olması. Cilt ürünlerinde C vitaminini çok severek kullanıyorum. C vitamininin de cildi canlandırma özelliği var; bu da adına yakışır bir katkı olmuş yine. Arzu ederseniz C vitamininin cilde yararları ile ilgili Google' dan birçok bilgi bulabilirsiniz.

Sonuç olarak fiyat performans açısından ürünü oldukça başarılı buldum. Yeniden alırım.
İndirimsiz fiyatı:24.90 TL

Ps: Bu arada genel olarak"fondoten" tabirine alışsak da TDK'ya göre "fondöten" doğrusu. Fransızca "fond de teint" den dilimize yerleşmiş bir sözcük kendisi. Öğretmen damarım kabardı yine, kaçıyoree:))


Sevgiler
Damla
modamlablog1@gmail.com

4 yorum:

  1. Rimmmel London un en sevdiğim fondöteni bence fiyatına göre çok başarılı anında canlı bir görünüm vermesini çok seviyorum.:)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. En açık rengi, 100 olması lazım. 100-200-300 diye gidiyor renkler☺💕

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...