27 Şubat 2017 Pazartesi

Farmasi Ürünleri İle Tanışalım

Merhabalar Herkese,

 Günün konukları son dönemde ürünleriyle yeni yeni tanıştığım bir Türk markası olan Farmasi'den. Bugün Farmasi'nin en beğenilen ürünlerinden biri porselen pudrası ve BB krem BB kapatıcıdan sonra yeni tanıştığım BB rujlarından 03. Son olarak ise kas ağrılarına iyi gelen masaj ürünleri Dr.Tuna Paprika&Chili Biber Balsamı X2 ve At Kestanesi Balsamı 'ndan bahsedeceğim.


Farmasi BB Mat Ruj 03;
Rujun da BB'si olur mu demeyin. Hem bakım yapan, hem güneşten koruyan, hem nemlendirip pürüzsüzleştiren hem de tek sürüşte yarı mat ve opak renk veren bir ruj bu.
Serideki 03 ise günün trend renklerinden içinde kızıllık, pembelik bulunduran bir kahve. Her makyaja her tene yakışacak tonda. Yarı mat görünümüne rağmen dudakta konforlu bir hissiyatı var. İçerisinde Spf15 Güneş koruması da bulunduruyor. 


Farmasi Terracotta Porselen Pudra:
Cilde aydınlık veren fondötenleri çok seviyorum, ancak bu tarz ıslak bitişli fondötenleri herhangi bir pudra ile sabitlemek o sevdiğim ışıltısını alıp götürüyor ürünün.


Matlaştırıyor ve fondöten canlılık özelliğini yitiriyor. Ee pudrasız da olmuyor. Derken terracotta pudralarla tanıştım, fırınlanmış bu pudraların kendinden bir ışıltısı oluyor. Kesinlikle sim değil, aydınlatıcı gibi metalik bir görünüm de değil. Ki bu tarz ürünlerin tüm yüze uygulanması ile disco topuna dönmek olası. Sedefli bir aydınlık düşünün. Işıltılı, nemli, canlı biten fondöteninizin etkisini azaltmayan, aksine destekleyen ince yapılı terracotta pudralar bunlar. 


Aslında Flormar 'dan iki adet terracotta pudra 20 soft beige rengini bitirdim bu kulvarda; Farmasi Terracotta Porselen pudra ile de yapıları çok benziyor. 


Adı üstünde cildinize porselen etkisi veren, kusursuzlaştıran ve ışıltı katan bir pudra. Pürüzsüz ve kadife bir görünüm sağlıyor porselen gibi. Yapısı ince olduğu için de "cakey" dediğimiz ciltte bozuk, pütürlü kek görüntüsü yaratan o kalın yapılı pudralardan da değil.


Farmasi Dr. Tuna Paprika&Chili Biber Balsamı X2 ve At Kestanesi Balsam:
 İkisi de rahatlama vaat eden masaj ürünleri. At kestanesi balsam, içerisindeki sarı kantaron, nane, mentol ve esansiyel yağlar ile yorgunluk hissini azaltıp rahatlamayı vaat ediyor. Rengi mavi, yapısı ise jel kıvamda. Uygulandığı anda uygulanan bölgeyi ısıtarak rahatlama sağlıyor.


 Paprika&Chili Biber balsamıX2 ise; iki kat etkili güçlendirilmiş bir formüle sahip. İçeriğindeki kırmızı biber, zencefil, ısırgan otu ve mentol ile rahatlama sağlamayı vaat ediyor. At kestanesi balsama göre daha yakıcı ve ısıtıcı bir etkiye sahip. Rengi kırmızı, kıvamı ise jel yapıda.


Her iki ürün de ciltte bildiğimiz viks gibi mentollü bir ısınma etkisi sağlayarak kasları yumuşatıyor ve rahatlatıyor. Gün sonunda ağrılı bacaklara da iyi geldiğini söylemeliyim. İki kat etkili biber balsamı  ise at kestaneli balsama göre daha etkili.

Siz de Farmasi ürünleri ile tanışmak isterseniz Songül Hanım ile aşağıdaki linklerden iletişime geçebilirsiniz. 

İnstagram: @farmasikatalogu

Facebook: farmasikatalogutr
Web sayfası: farmasikatalogu.net

Sevgiler,
Damla❤



9 Şubat 2017 Perşembe

Mac Mineralize Skinfinish "Lightscapade" Aydınlatıcı Pudra

Merhabalar Herkese,

Mac "Soft and Gentle" mineralize skinfinish aydınlatıcıyı çok beğenince, aynı seriden  Lightscapade aydınlatıcı pudrayı da denemem ve almam bir oldu. Daha önce limitli koleksiyonda iken kalıcı koleksiyona eklenen "Lightscapade" blogumun konuğu bugün. Haydi inceleyelim.


Yapısı Soft&Gentle gibi yumuşak, kadife dokulu ve metalik yansımalı, kesinlikle sim sim değil. Ancak Soft&Gentle'dan farklı olarak inci beyazı, gümüş yansımalar içeriyor. Görünüm olarak ise pembe, mavi damarlı fırınlanmış bir aydınlatıcı pudra olarak dikkat çekiyor. Mac mineralize skinfinish serisinin tamamı gibi mineral kompleks ve E vitamini içeriyor.


Duruşu ise Soft&Gentle aydınlatıcıya göre daha doğal, belirgin durmayan bir aydınlık veriyor. Özellikle açık tenlilere çok yakışacağını düşünüyorum.

Mac Lightscapade, Soft&Gentle'a göre daha az bilinen bir aydınlatıcı. Yoğun pigmentli değil, bu da arzu edilen aydınlık için kademeli artış sağlayabilme avantajı demektir.


Peki Mac MSF Lightsacape'i kim sever? Aydınlatıcı kullanmaya yeni başlayanlar, aydınlatıcı uygulayayım ama çok da belirgin durmasın diyenler, makyajda doğal bitiş severler ve günlük kullanım için aydınlatıcı arayanlar, beyaz tenliler, Mac soft&gentle'ı ve The Balm Mary Lou'yu fazla sim sim bulanlar Lightscapade'i sever.

Genel olarak Mac MSF Lightscapade 'i sevdim.Yumuşak dokusunu ve inci beyazı yansımalarını... 


Ancak Mac'ten tek bir aydınlatıcı seçmek zorunda olsaydım ve Soft&Gentle mi Lightscapade mi deseydiniz; bol ışıltı seven biri olarak Soft&Gentle 'dan yana kullanırdım seçim hakkımı:)

Sevgiler, 
Damla❤


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...