21 Mayıs 2016 Cumartesi

Rimmel London Wake me Up Fondöten

Merhabalar, 

En kısa zamanda deneyip bloguma konuk edeceğimi söylediğim  Rimmel London "Wake me up" fondöten ile ilgili deneyimimi yazacak kadar ürünle haşır neşir oldum artık:)
Öncelikle her zaman aldığım, yedeklediğim Loreal Lumi Maqiue fondötenimi çok sevsem de bazen farklı ürünler de denemek istiyorum. Rimmel standında %40 indirim olması da oldukça cezbediciydi.

Genel anlamda benim beğendiğim fondötenler "glowy look","dewy look" sağlayan o ıslak bitişli, cilde aydınlık bir görünüm veren kategoride oluyor. Keza, Loreal Lumi maqiue de bu familyadan bir fondöten.
Rimmel standındaki tüm fondötenleri denedim ve wake me up ta karar kıldım. Çünkü bileğime uyguladığım anda, ışıltılı, canlı bir görünüm verdiğini fark ettim. Zaten fondötenin adı da buna bir gönderme olmuş "wake me up" tan daha güzel bir isme sahip olamazdı.





Klasik fondöten miktarı olarak 30ml, cam ambalaja, pompalı şişeye sahip; paketleme de ise fondötenin enerjisine ithafen enerjik turuncu seçilmiş, ki en doğru karar bence. Pompalı şişe kullanım kolaylığı sağlıyor, ki genelde böyle ürünler tercih ediyorum ben de.


Kapatıcılık olarak; orta kapatıcılığa sahip, cildinde ciddi kusurlar bulunanların veya yoğun kapatıcılık bekleyenlerin hoşlanacağı bir yapıda değil. Daha çok günlük kullanıma uygun hafif yapıda bir yaz fondöteni diyebiliriz. 

Yüzünüzde ağırlık yapmayan incecik bir yapıda, cildinizi orta düzeyde kapatıyor, rahatsız etmeyen naif bir kokusu var. Renk eşitsizliğini gideriyor, cilde fresh bir görünüm sağlıyor.

Benim cildimdeki tek kusurun renk eşitsizliği olması benim için bu fondötenin kapatıcılığını da yeterli kılıyor. Yoğun kapatıcılık istediğimde ise bir doz Rimmel London Wake me up, yarım doz Loreal Lumi Maqiue ile karıştırarak uyguluyorum ve pudra ile sabitleyerek kullanıyorum.




Ürünün vaatlerine gelirsek; cildi aydınlatmayı, yorgunluk karşıtı ve yeni uyanmış cilt görünümü sağlamayı vaat ediyor. İçerisinde SPF15 var, bu da kış için ideal bir güneş koruması sağlayabilir; ama yaz için yeterli değil. Güneşin kendisini gösterdiği şu günlerde ise çok etkili olmayacaktır, ekstra güneş koruma kremleri ile desteklemekte fayda var.

Kalıcılığına gelirsek, cildimde 6 saat olduğu gibi kaldığını gözlemledim. Günlük ihtiyacı karşılayacak bir süre diye düşünüyorum. Cilt yapınıza göre ciltte kalma süresi de tabi ki değişecektir.

Yine fondötenin performansı kadar beni etkileyen bir diğer yanı, C vitamini içeriyor olması. Cilt ürünlerinde C vitaminini çok severek kullanıyorum. C vitamininin de cildi canlandırma özelliği var; bu da adına yakışır bir katkı olmuş yine. Arzu ederseniz C vitamininin cilde yararları ile ilgili Google' dan birçok bilgi bulabilirsiniz.

Sonuç olarak fiyat performans açısından ürünü oldukça başarılı buldum. Yeniden alırım.
İndirimsiz fiyatı:24.90 TL

Ps: Bu arada genel olarak"fondoten" tabirine alışsak da TDK'ya göre "fondöten" doğrusu. Fransızca "fond de teint" den dilimize yerleşmiş bir sözcük kendisi. Öğretmen damarım kabardı yine, kaçıyoree:))


Sevgiler
Damla
modamlablog1@gmail.com

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Bh Kozmetik "Missy Lynn" palet

Merhabalar herkese,

Bh kozmetik alışverişimle ilgili detayları şurada ve sık sorulan soruları da şurada blogumda paylaşmıştım.
Paletler ile ilgili kullandıkça oluşan deneyimlerimi de yazmak istedim, 5 palet arasından Missy Lynn palet ile başlayalım öyleyse:)



Öncelikle Missy Lynn, makyaj videolarını izlemeyi sevdiğim vloggerlardan biri. Youtube kanalından kendisini ve videolarını takip edebilirsiniz. 
Palet ise mor renkli dış kabı ve the balm paletlerindeki gibi karton ambalajı ile dikkat çekiyor. Üzerinde zincir desenleri ve sevgili Missy Lynn'in öpücüğü var. Mıknatıslı karton ambalajı açınca bir ayna ve Missy Lynn'in "Start with Confidence. Finish with Success." mottosu ve imza niteliğindeki öpücüğü bizi karşılıyor. "Özgüvenle başla, başarı ile bitir." doğru bir çeviri olur sanıyorum bu motto için.

Gelelim palete; Palet, 6 adet göz farı ve 2 adet fırınlanmış aydınlatıcı içeriyor. Farlar oldukça yumuşak dokulu ve pigmentli. Far bazı olmaksızın kullandığımda renk aktarımını oldukça başarılı buluyorum. Sizler için kolumda renkleri swatchladım, bu renklendirmeyi parmağımı dokundurup tek hamlede yaptım. Baz ile ya da iki kat uygulama ile renk yoğunluğu daha iyi arttırılabilir. Kolay yorumlayabilmek için renkleri de numaralandırdım. Haydi başlayalım;


*Paletteki farlardan 3 numara pembe ışıltılı sedefli bir bej, göz pınarlarını aydınlatmak ve baz far olarak iyi iş çıkarıyor.

*4, 5 ve 6 ise paletteki toprak tonları, 4 bronz bakır kahve, 5 daha mat gül kurusu tonlu soğuk bir kahve, 6 ise tam bir turuncu kahve rengi, katlanma bölgesi için derinlik sağlayan özellikle bu dönem revaçta bir renk mercan-turuncu tonlu.

*7 numara ise paletin ortasında yer alan mor, açıkçası ilk olarak mor fara çok sıcak bakamadım, hatta palette en kullanmayacağım renk olur sandım. Ancak paletteki kahvelerle uyumuna daha sonra bayıldım. Kahve&mor kombinasyonunu mutlaka denemelisiniz. Diğer farlara oranla daha az ışıltılı bir yapısı var.

*Son rengimiz ise 8 paletteki en koyu göz farı, yine mor alt tonlu bir lacivert. Gölgelendirme ve kirpik diplerinde hat belirleme için ideal bir renk.


*Gelelim aydınlatıcılara, 1 ve 2 numaralı baked highlighterlar yoğun ışıltılı ve çok pigmentliler, yapıları çok güzel. 
Ancak renk olarak beni hayal kırıklığına uğrattıklarını da belirtmeliyim. Çünkü cildim açık buğday rengi olduğu için benim kendime yakıştırdığım aydınlatıcı türü genelde inci&pembe ve altın tonları oluyor. Aslında paletteki 1 numara altın rengi gibi dursa da içinde kızıllık barındıran bir aydınlatıcı; 2 ise tam bir bakır tonu. Kısacası aydınlatıcılar, bronz tene güzel yakışacağına inandığım tonlarda. Ben de allığıma karıştırarak ve göz farı olarak değerlendiriyorum. Belki bronzlaştığımda daha iyi uyum sağlarlar yüzüme.



Genel olarak Bh kozmetikten aldığım bu paleti sevdim. Eğer Bh kozmetikten beş değil de; tek bir palet alacak olsaydım, bu büyük hayranı olduğum Carli Bybel'den sonra Misyy Lynn palet olurdu kesinlikle.
Fiyatı: 9$

 Sevgiler,
Damla

2 Mayıs 2016 Pazartesi

H&M alışverişim

Merhabalar herkese,

Bildiğiniz üzere H&M seçili kozmetik ürünlerinde indirim yaptı. Ben de indirimden payıma düşenleri aldım tabi ki..Neler aldım, haydi hep birlikte bakalım.

3'lü Oje setleri;
Gördüğüm kadarıyla 2 set vardı indirimde nude tonlarda ve canlı tonlarda iki set. Fiyatları 10 liraydı. Ojelerin tanesi çok uyguna 3 lira civarına denk geliyor. Ben 2 setten de aldım. Ayrıca set olarak almak istemeyenler için renk renk tekli ojeler de vardı, bunların fiyatları da 5 liraydı. Benim aldığım setler ve oje renkler şöyleki;
A modern Romance oje seti:  Sepia, Rasberry Taffy, Cinnabar Gem
Precious Neutrals oje seti: Masala Chai, Kalahari, Bijoux



Allık;
Allıklar 7 ile 10 lira arasındaydı. Krem ve toz allık olarak da 2 çeşidi bulunuyordu. Yine her renginde değil, belirli renklerde indirim vardı. Gördüğüm kadarıyla pembe ve şeftali tonlar vardı genelde. 
Çok fazla allığım olduğu için marka hakkında genel bir fikrim olması adına bir tanecikle yetindim. 'Pale Pink' rengini aldım ve 7 lira ödedim. Ambalajı çok hoş siyah, altın hakimiyetli; allığın rengi ise simli değil ama sedefli tatlı bir pembe. İndirimsiz fiyatı:19.90


Krem Far;
H&M'in krem farlarını daha önce de deneyip kadife dokusunu çok beğenmiştim zaten. İndirimde ise tek tonu vardı. Açık lila, oldukça ışıltılı güzel bir ton, eyeliner ile birlikte hoş duracağını düşünüyorum. Fiyatı 5 lira. İndirimsiz fiyatı: 16.99


Makyaj setleri;
Bir allık ve bir rujdan oluşan makyaj setlerinde 2 farklı çeşit vardı. Ruju mor olan ve kırmızı olan olmak üzere. Fiyatı ise 15 liraydı. Purple reign lip and cheek duo isimli seti seçtim ben, ruju mor olan. Setin içerisindeki ruj 'Purple Reign', allık ise 'Sunrise Pink'. Koyu mor, mürdüm tonlu güzel bir rengi; kremsi bir yapısı var rujun; allık ise bir öncekinin aksine simli hoş bir gül kurusu, soğuk tonlu içerisinde morluk bulunan bir pembe. İndirimsiz fiyatı: 39.99

Yine makyaj setlerinden, 3'lü smokey far seti de vardı. Gri, siyah tonlarda 3 far 15 liraydı. Ancak çok göz farım olduğu için tercih etmedim.


Rujlar;
Rujlardan stick ve gloss olarak çok renk çeşidi vardı. Fiyatları 10 liraydı. Çok fazla rujum olduğu için; ki en son 102 idi sayısı, sonra saymayı bıraktım:) Sadece bir tane kremsi yapılı, satin bitişli, stick rujlardan tatlı bir pembe tonu 'sakura' yı aldım.

Tekli göz farları;
Gördüğüm kadarıyla mavi, yeşil ve pembe göz farları indirimdeydi. Yine serideki tüm ürünler gibi altın rengi minik şık ambalajları vardı. Çok fazla göz farım olduğu için, yapısını merak ettiğimden bir tanecik, açık pembe sedefli far "shellfish" rengini aldım. Fiyatı 5 liraydı. İndirimsiz fiyatı 14.99'muş.


Oldukça karlı bir alışveriş oldu benim için, %50 hatta %70 indirimli fiyatlar çok avantajlıydı.

Benim h&m alışverişim böyleydi canlar, peki sizler neler aldınız bakalım?

Sevgiler
Damla  






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...